Blix kobler seg sammen med Fortum Fiber

Blix Solutions og Fortum Fiber har funnet sammen i et nytt, grønt samarbeid. Det innebærer at Blix kobler sine POP’er (Point of Presence) til Fortum Fiber sitt mørk fiber-nett i Oslo.

I samarbeidet inngår også Blix’ nyoppførte datasenter (BDC) i Jerikoveien i Oslo. Som ISP kan Blix Solutions nå levere over 100 Gbps fra datasenter via mørk fiber fra Fortum Fiber. Selskapet tilbyr i dag datasenter og internettilgang for virksomheter med store krav om sikkerhet, oppetid og ytelse.
– For Blix er Fortum Fiber en perfekt match. Vi har begge fokus på kvalitet, det å sikre absolutt beste ytelse i leveringen og ikke minst en trygg og sikker leveranse til kunden, sier Eirik Blix i Blix Solutions.

Høy kvalitet og grønnere avtrykk

Blix velger blant annet Fortum Fiber på grunn av en både grønnere og sikrere leveranse. Fortum har allerede betydelig tilgang til egne fjernvarmerør under Oslo, som gir mindre behov for gravearbeid og inngripen i natur og miljø. I tillegg utvider Fortum Fiber kontinuerlig med premium, fremtidsrettet fibernett. Det gir varige verdier langt inn i fremtiden.

Salgsdirektør Mark Boje Jensen forklarer hvorfor avtalen også bidrar til et grønnere Oslo umiddelbart. Energi og varme fra datasenteret til Blix, vil gjennom Fortum-systemet bli brukt andre steder der det behøves:
– Fjernvarmesystemet til Fortum på 600 kilometer gjennom Oslo by, er et fantastisk verktøy for å flytte energi fra noen som har et overskudd av energi til noen som etterspør energi. Ved å gjenvinne overskuddsvarmen fra datasentre øker vi andelen gjenvunnet varme i Fortums produksjon ytterligere og styrker Oslos kretsløpsbaserte energisystem, sier Boje Jensen.
Fortum Oslo Varme har nylig bidratt til lignende avtaler for å styrke det grønne skiftet som hele Fortum-konsernet har stort fokus på.

Full transparens

Fortum Fiber er dessuten en av få aktører, som kan levere de korteste fiberstrekkene uten skjøter og patcher mellom to eller flere datasentere. Det hjelper især for kunder og partnere som har fokus på lavest mulige demping. Fjernvarmenettet ligger lenger ned i bakken enn vanlige fiberkabler, og er derfor også sikrere.

Fortum legger stor vekt på at tjenester og service skal legges best mulig til rette for aktører som har behov for mørk fiber i hovedstaden. Beviset for Fortums kvalitet ligger blant annet i full transparens overfor kundene, gjennom nye spesiallagde informasjonssystemer, med realtime opplysning av priser, dokumentasjon av traséer, fiberkabler med mer.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for en prat om hvordan vi kan løse ditt behov. Send epost til kontakt@fortumfiber.no eller ring oss på + 47 22 43 59 80
Besøksadresse:
Askekroken 11, 0277 Oslo

Postadresse:
Postboks 184 Skøyen, 0212 Oslo

Epost:
kontakt@fortumfiber.no

Telefon:
+ 47 22 43 59 80

© Fortum Fiber Copyright 2020