Sognenett inngår samarbeid med Fortum Fiber

Bredbåndselskapet Sognenett, med hovedsete i Sogndal, har inngått samarbeid med Fortum Fiber.

Avtalen sikrer tilgang til Fortum Fiber sitt nye mørkfiber nett i Oslo. Fiberen binder Sognenett sin infrastruktur sammen med trygge løsninger for datasentre og kunder lokalt i Sogn, samt nasjonalt.

De første leveransene til Sognenett er utført i henhold til Sognenett´s spesifikasjoner. Daglig leder i Sognenett, Ole Petter Hatlevoll (avbildet over til høyre), er meget tilfreds og uttaler:
– Sognenett er godt fornøyd med løsningene som Fortum Fiber har levert til oss. Dialogen har vært god og tydelig fra dag én, og utfordringer er blitt løst på en strålende måte.

Fortum Fiber-sjef Ole Edvard Pedersen (til venstre i bildet over) er veldig glad for at Sognenett har valgt å samarbeide med Fortum Fiber.
– Det har i lang tid har vært et manglende tilbud av mørk fiber i Oslo, og vi har derfor påtatt oss oppgaven å bygge et nett som lever opp til etterspørselskravene anno 2021, sier Pedersen.
At Sognenett velger Fortum Fiber mener Pedersen viser at Fortum Fiber er på rett vei og håper flere andre regionale og lokale operatører vil velge som Sognenett.

Fortum Fiber, som eies av fjernvarmeselskapet Fortum og Oslo kommune, bygger mørk-fibernett med utgangspunkt i rørene til fjernvarmenettet til Fortum i Oslo. Nettet ligger dypere i bakken enn tradisjonelle telecomnett, har høy oppetid og markedets høyeste krav til sikkerhet. Fortum Fiber legger stor vekt på at tjenester og service skal legges best mulig til rette for aktører som har behov for mørk fiber i hovedstaden. Dette bevises blant annet via full transparens overfor kundene gjennom nye spesiallagde informasjonssystemer, med realtime dokumentasjon av traséer, fiberkabler m.m.

Om Sognenett: Sognenett as vart stifta i 2007 og er eit selskap eigd av lokale energiselskap i Sogn. Sognenett er i dag størst på fiber i Sogn med kommunane Sogndal, Vik, Luster, Lærdal og Aurland som sine hovudområder. Sognenett levera kommunikasjonstenester både til privat, offentleg, operatør og bedrift. Nasjonalt levera ein også noko carrier tenester samt aksessleveransar for enkeltkundar. Ein er partner av Telia og levera her tv-tenester.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for en prat om hvordan vi kan løse ditt behov. Send epost til kontakt@fortumfiber.no eller ring oss på + 47 22 43 59 80
Besøksadresse:
Askekroken 11, 0277 Oslo

Postadresse:
Postboks 184 Skøyen, 0212 Oslo

Epost:
kontakt@fortumfiber.no

Telefon:
+ 47 22 43 59 80

© Fortum Fiber Copyright 2020